Yukarı Zıpla!
EN TR
Mutfak Nasıl Seçilir?

Hayal gücü, Tasarım ve evin kalbini oluşturmak.

Mutfak dolabındaki teknik detay, mobilyaya göre çok daha fazladır.

Mutfak Evin Kalbidir. Bu nedenle mutfak dolabı seçimi çok önemlidir. Çekmece organizerleri gibi küçük detaylar bile mutfağınıza ekstra stil ve işlevsellik kazandırır. Bu nedenle Medosan olarak ‘Kalite klavuzu’ adı altında bir rehber oluşturduk ve yeni bir mutfak seçmeden önce dikkat edilmesi gereken hususları sizler için derledik. Buyrun başlayalım..

Ölçüm ve Boyutlar
Mutfak Dolabı yaptıralacak odanın boyutları işe başlamak için esastır. Radyatörler, su çıkışları ve su giderleri, elektrik prizleri, kapı ve pencereler gibi pivotların yerleri Mutfak dolabının yerleşimi için çok önemlidir. Ölçüm yapılırken not alınan bu doneler tasarımcıya yerleşim için önemli bilgiler verir ve sağlıklı tasarım yapılmasına olanak sağlar. Bir diğer husus ise Mevcut mobilyalar ve çalışma alanları iyi bir mutfak oluşturmak için uygunmu?

Fonksiyonellik
İyi bir mutfakta temel esas zaman kaybını önlemektir. Örneğin: yiyecek hazırlama ve bir sonraki aşama olan pişirme alanlarının uygunluğu, Buzdolabı yanına kiler dolabı koyulabiliyormu? (Gıda depolama dolapları tüm alanlara yakın olmalıdır.) Ocak altındaki çekmecelere ne tür organizatörler koyulmalı? (Tencere ayıraçları, yemek pişirme takımları, baharat setleri, kaşıklıklar, şişelikler vs.)
Pişirme sonrası yıkama alanının (eviye) çalışma alanına yakınlığı mutfağın çabucak toplanabilmesi açısından önem arz etmektedir. Bulaşıkların birikmesini önelemek için Bulaşık makinesi eviyeye en yakın yerde konuşlandırılmalıdır.
Ankastre özellikli fırınları ve microdalgaları yüksek dolaplarda ve göz hizasını geçmeyecek şekilde yerleştirmek hem ergonomiyi artıracak hemde zaman kaybını minimize edecektir.
Tüm bunlara ek olarak hareket zorluğu yaratmayan ve fazladan alan oluşturabilecek duvarlarda asma dolapların kullanılması mutfakta işi biraz daha kolaylaştıracaktır.

Model
Modelin seçimi odanın şeklinin yanı sıra sizin zevkinize bağlıdır. Oda uzun ve dar ise, tüm mutfak eşyalarını ve dolabı tek bir duvarda çözümlemek uygun olacaktır. Alanı maksimize etmek için yüksek duvar üniteleri (asma dolap) kullanılabilir. Daha rahat bir mutfak kullanımı için buzdolabı, eviye, ocak ve fırın en uygun yerlere eklenmelidir.
Oda birbirini kesen iki duvara sahipse, yani (L) şeklinde ise, bir tarafta yıkama grubu diğer tarafta ise pişirme grubu ve buzdolabı çözümlenebilir. Ortada kalan boşluğa ise bir yemek masası koyulabilir.
Eğer mutfağın kullanılabilir üç duvarı varsa, yani (U) şeklinde ise, bir taraf yemek hazırlama (buzdolabı, kiler dolabı, küçükte olsa bir tezgah), bir taraf yemek pişirme (ocak ve fırın) ve diğer taraf ise yıkama grubu olarak değerlendirilebilir.
Daha fazla alan gerektiren diğer iki model ise ‘ada’ ve ‘yarım ada’ tip mutfaklardır. Her ikisininde ada kısımlarına isteğe göre aparatif yeme ve dinlenme (bar ünitesi) bölümleri eklenebilir. Tam ada sistemlerde, ada bölümünün odanın merkezinde olması ergonomi açısından fayda sağlayacaktır.

Garanti, Kalite ve Güven
Medosan da kullanılan tüm materyal ve aksuarlar garantimiz altındadır. Firmamızın tüm birimleri TIC tetkik ve belgelendirme prosedürlerine uygun olarak, TUV-THÜRINGEN tarafından sürekli denetlenmekte ve kalitenin sürdürülebilirliği kontrol altına alınmaktadır.

Medosan © 2014
Bizi takip edin.
Fabrika
Organize Sanayi Bölgesi 16. Cadde No:28 Melikgazi/Kayseri Tel: +90 352 321 13 80 - 81 Fax: + 90 352 321 13 82
Showroom
Mustafa Şimşek Bulvarı No: 146/A Melikgazi/Kayseri Tel: +90 352 236 41 47 – 48 Fax: +90 352 236 41 49
Akdeniz Bölge Müdürlüğü
Mehmetçik Mahallesi Termessos Bulvarı, Canpark Sitesi 12B/25 Muratpaşa/Antalya Tel: +90 242 312 31 25 Gsm: +90 543 230 98 48 (M.Emin KANATLI)
Mail
info@medosan.com.tr proje@medosan.com.tr
Teknik Servis
Tel: + 90 543 230 98 50
B&B